Sunday, March 29, 2009

Ufokonst på AFU

Som vanligt har Anders Liljegren och jag ägnat en stor del av dagen med arbete på Arkivet för UFO-forskning (AFU). Anders har lagt in nya tidskrifter i vår tidskriftsdatabas. Mängder av fina nytillskott av sällsynta ufotidskrifter som nu blir katalogiserade och sökbara. Själv har jag bland annat ägnat mig åt sätta upp affischer och konstverk med ufomotiv i biblioteket. Vi har mängder med gamla affischer och annan konst som speglar ufofrågan på många sätt och från en mängd olika länder. En del bokframsidor är rena konstverken och de ger en extra dimension åt våra samlingar. Ni kan se en del exempel på fotot ovan.

Daniel (Tryggve) Glantz målning av ufokontakten vid Nävsjön 1965.
Särskilt värdefulla affischer och konstverk ramar vi in och vid det här laget skulle vi faktiskt kunna ha en konstutställning med ufomotiv.


AFU:s arbetslokal med ufoaffischer, dekaler med mera

Inom AFU har vi flera gånger diskuterat möjligheten av att förutom arkiv och biblioteket också öppna ett ufomuseum i Norrköping. Material saknas inte men tyvärr tid och pengar till ett sådant projekt. Men det är tack vare alla generösa sponsorer som donerar en femtio- eller hundralapp i månaden som vi ändå lyckats bygga upp världens största ufoarkiv. Ett hjärtligt tack till alla ni som stödjer oss år efter år. Och vill du som läser det här vara med i sponsorgänget så gå in på vår hemsida www.afu.info/ Där finns all information om hur du blir sponsor.