Thursday, December 20, 2012

Långväga gäst

Den här veckan har AFU besök av Ricardo Ferrera. Han bor i London men är född 1963 i Rosario, Argentina. Clas Svahn träffade honom på BUFORA-konferensen i London och Ricardo blev nyfiken på AFU. Bland det första han fick syn på i D-arkivet var ett emblem från den den argentinska organisationen AOA, som vi fick reda på betyder Asociacion Observadores de Astros. Ricardo blev medlem i AOA när han var 14 år. Ibland är världen liten.

Ricardo Ferrera

Idag skriver Ricardo artiklar för Quinto Hombre Magazine, som utges av ufologen Fabio Zerpa. Anders Liljegren har varit ciceron under veckan och visat vad vi har av sydamerikanska böcker och tidskrifter. Ricardo fotograferar flitigt och det kommer att bli en artikel om AFU i den argentinska tidskriften framöver. Även om Ricardo flyttade från Argentina 1993 så behåller han kontakten med hemlandet, inte minst ur ufosynpunkt och det var intressant att höra om ufologi i Argentina. Alltid roligt att visa långväga gäster att vi faktiskt ofta har unikt material även från deras eget hemland. Det stärker vår image som ett internationellt arkiv.


I veckan fick jag en fascinerande bok, Encounters With Star People, skriven av Dr. Ardy Sixkiller Clarke. Kvinnan med det lite lustiga namnet är professor emeritus vid Montana State University. Hon har nedtecknat legender, berättelser och ufoobservationer från amerikanska indianer. Eftersom hon själv har indianskt påbrå har hon kunnat närma sig många människor med ovanliga upplevelser, vilka tidigare aldrig berättat om vad dom varit med om. Boken är utgiven av utmärkta Anomalist Books, som publicerar mycket som är läsvärt inom vår genre. Encounters With Star People får bli årets julläsning.


För den som vill läsa bra artiklar om ufo och paranormala fenomen på nätet kan jag rekommendera tidskriften Journal of Scientific Exploration som har lagt ut mängder av artiklar på sin hemsida. Här finns bland annat ufologer som Jacques Vallee, Richard Haines, Peter Sturrock, Bruce Maccabee med flera. Här finns bland annat Richard Haines och Jacques Vallees analys av det märkliga ufofotot som togs från ett flygplan i Costa Rica 1971.


I veckan fick jag mitt medlemskort i UFO-Sverige för 2013. De nya medlemskorten har blivit riktiga stiliga tycker jag. Passa på och bli medlem du också. Ett bra sätt att stödja svensk ufoforskning. Gå in på UFO-Sveriges hemsida och utnyttja vårt specialerbjudande.