Thursday, December 13, 2012

Glöggfest och kursgård

I dag var det dags för AFUs traditionella glöggfest. Inte mindre än 18 personer bänkade sig kring bordet klockan 12.00. Ändå var det några som av olika skäl inte kunde komma. Kylan bidrog förstås. 14 grader minus gjorde att det bet i kinderna när jag trots snön cyklade till arkivet. God hjälp med dukning fick jag av Tarja, Anki och sambo Susanne. Stort tack! Och Tobias hade kört ner flaskorna med glögg sedan tidigare.


Det är serverat. Jag hälsar alla välkomna till bords

Det blev trångt men mysigt kring bordet

Med tanke på att vi blir fler och fler deltagare på AFUs glöggfest får vi nästa år kanske istället ha glöggmingel med gående bord. Eller varför inte svävande bord nu när vi har så mycket parapsykologisk litteratur. Det vore väl en radikal innovation och skulle säkert bli en bra artikel i UFO-Aktuellt. Det var trevligt att träffa både nya och gamla i AFU-gänget. Diskusionerna kring bordet handlade om allt från orber och spöken till mera jordnära saker. Av någon underlig anledning var det en speciell glöggkanna som gick åt först...

Lustigt att den här glöggkannan gick åt först...

Tobias Lindgren och Ingrid Collberg trivdes kring bordet

Som aktiva i UFO-Sverige vet så kan våra kurser för fältundersökare tyvärr inte fortsätta på Hållsta konferens utanför Eskilstuna, eftersom de lägger ner verksamheten. Vi måste alltså se oss om efter en ny kursgård. I söndags var Tobias Lindgren och jag och tittade på Fredgagården som ligger i Kolmården strax norr om Norrköping. Vi blev mycket väl mottagna av ansvarige Mats Lundström som lyste upp när vi berättade att vi var från UFO-Sverige. Han är nämligen själv ufointresserad.

Tobias framför ett vintrigt Fredgagården


Fredgagården ligger mycket idylliskt vid Bråviken med en fantastisk utsikt. Den påminner om Barken konferens i Dalarna med både skog och sjö intill kursgården. Man har sammanlagt 51 bäddar och mycket väl försett med samlingslokaler och teknisk utrustning, plus att man också är kända för god mat. Både Tobias och jag tyckte att det var ett toppenställe men allt hänger förstås på priset. När Mats Lundström är klar med kursgårdens nya hemsida skickar han mig en offert som vi får ta ställning till. Stjärnhimlen bör kunna ses bätte här än på Hållsta och det vore fascinerande en kunna följa en hel svärm av ufoballonger sväva ut över Bråviken. Förhoppningsvis kan jag informera om offerten vid UFO-Sveriges styrelsemöte och årliga fest på Hotel Lilton i Ängelholm lördagen den 12 januari.

Bråviken från Fredgagården