Sunday, May 23, 2010

Riksstämma i sommarvärme

Åter hemma efter en lyckad riksstämma på Jenny Nyströmsskolan i Kalmar. Visserligen inte lika många besökare i år som i Norrköping förra året men mycket frågor från intresserade och flera intervjuer med massmedia. Den här gången hade vi konkurrens av vackert sommarväder och semifinal i ishockey. Fredagskvällen ägnade vi som vanligt åt att bygga utställningen och sedan bar det av till välförtjänt middag på restaurang.

UFO-Sverigegänget på Stortorget i Kalmar efter fredagens middag

Nitton personer infann sig till den interna riksstämman som avklarades mellan tio och elva på lördagsförmiddagen. Tage Bång valdes till mötesordförande, vilket han klarade galant - trots att han blygsamt protesterade. Stämman enades om ett litet tillägg till stadgarna rörande lokala representanter samt rösträtt gällande lokal representant och undersökningsgrupp. Ombud för undersökningsgrupp samt lokal representant erhåller en röst var vid riksstämma.

Tage Bång och Amanda Fredriksson byttes om att sälja entrébiljetter

Klockan ett öppnades portarna till utställning och föredrag. Sammanlagt under dagen såldes ett åttiotal biljetter. Både mitt eget och Clas Svahns föredrag var välbesökta och vi fick svara på mycket frågor och signera böcker. En del nya uforapporter fick vi också in.

Glada miner vid bokbordet. Clas Svahn och Tobias Lindgren. I bakgrunden Carl-Anton Mattsson

Det är alltid roligt att gå omkring och prata med besökare på utställningen. Ett bra sätt att få feedback och respons på det UFO-Sverige gör och om vårt lite ovanliga intresse. Ett unikt tillfälle att få "närkontakt" med allmänheten.

Gunnar Karlsson vid en av utställningsskärmarna

Strax före sex packade vi ihop utställningen och trötta men nöjda bänkade vi oss lite senare sig på restaurang Ernesto som visade sig ha riktigt god mat. Resten av kvällen och in på ståtimmarna blev det trivsamt småprat i Mats Nilssons och Gunnar Karlssons stora hotellrum. Allt medan Clas bjöd på YouTubemusik från sin bärbara dator.

Riktigt roligt var att återse gamle ufologen Roger Ersson som passade på att donera fem lådor ufomaterial. Lådorna lastade vi på vid McDonald´s i Oskarhamn, inte långt från Rogers bostad. Sedan bar det av hemåt medan Clas och jag summerade helgens aktiviteter och kunde konstatera att vi båda var nöjda. Nästa riksstämma blir i Borås 2011.

Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson med Rogers donation till AFU