Sunday, January 17, 2010

Styrelsemöte och fest i Ängelholm

Det har varit en hektisk ufovecka. I torsdags 14 januari intervjuades Tobias Lindgren och jag i lokalteveprogrammet 30 minuter i 24nt. Vi fick inte mer än drygt tio minuter till vårt förfogande men hann i alla fall berätta lite om både rapportcentralens arbete och lokala ufofall från Östergötland. Programmet går att se på nätet. Gå in på 24nt och välj 30 minuter längst ner på sidan plus rätt datum.

I går, lördag 16 januari, var det så dags för UFO-Sveriges årliga styrelsemöte och fest i Ängelholm. Redan klockan nio kom Clas Svahn och Carl-Anton Mattsson och hämtade mig. Vi passerade först förbi AFU för att som vanligt lasta av åtskilliga kassar med ufomaterial, bland annat unikt material från förlaget Parthenon. Nästa stopp blev Vaggeryd i Småland där vi plockade upp Jan Sjögren, polisman och ufointresserad sedan 1970-talet. Han har nu fått mer tid över och vill bli aktiv ufolog igen, vilket vi välkomnar.

Clas Svahn och Jan Sjögren i samspråk på Hotell Lilton

Efter obligatoriskt stopp på McDonalds landade vi halv tre i Ängelholm där vi checkade in på Hotell Lilton. På detta mysiga hotell mitt i Ängelholm har UFO-Sverige träffats varje år sedan slutet av 1990-talet. Här blev vi varmt mottagna av Anna-Michéle Nielsen, UFO-Sverigemedlem och en av delägarna till hotellet. Lite varmt kaffe gjorde att vi kände oss dubbelt välkomna.

Anna-Michéle Nielsen hälsade oss välkomna till Hotell Lilton

När samtliga 13 deltagare var samlade var vi redo för dagens styrelsemöte som hölls i Hotell Liltons trevliga och personligt inredda matsal. Extra roligt var att två lokala ufologer kunde vara med, Mikael Karlsson och Stefan Isaksson. Styrelsemötet ägnades åt sedvanliga föreningsfrågor där 40-årsjubileet och den kommande riksstämman i Kalmar ägnades en del extra tid. Tobias Lindgren hade gjort ett förslag på affisch till jubileet som föll alla i smaken. Andra viktiga frågor som diskuterades var hur vi ska göra med klubbstugan i Enköping samt en omorganisation vad gäller lokalgrupper och lokala representanter.

Clas Svahn och Carl-Anton Mattsson beundrar Tobias Lindgrens affischförslag

Strax före halv åtta vandrade gruppen genom ett blåsigt och kylslaget Ängelholm till restaurang Telegrafen. Men det var värt promenaden för maten var suveränt god och mycket väl tilltagen. Till och med Clas blev mätt... Senare på kvällen samlades hela gänget i Clas och Håkan Ekstrands hotellrum för trivsamt småprat kombinerat med god öl och whisky. Lite grabbigt blev det kanske den här gången. Irre Bredin fyllde 60 år och kunde inte vara med (Grattis Irre!) och inte heller Amanda Fredriksson. Hoppas vi får se er vid nästa möte.


Gunnar Karlsson (stående) och Carl-Anton Mattsson på restaurang Telegrafen

Efter frukost på söndagsmorgonen packade vi kartonger med UFO-Aktuellt som blivit stående i Ängelholm, för vidare transport till AFU. Lite trött får jag konstatera att det varit en mycket lyckad helg och att UFO-Sveriges styrelse är ett glatt gäng med en härlig kamratanda.