Thursday, July 2, 2009

Händelserik dag


Äntligen kom de sju kartongerna med huvudsakligen fransk ufolitteratur som AFU och UFO-Sverige köpt från den franske ufologen Perry Petrakis redan 2005. Materialet har, i väntan på transport till Sverige, legat nerpackat i en källare. Till slut lyckades vi ordna transport genom en god vän till ufologen Jacques Scornaux i Paris. Gunnar Westholm och Ulrika Dubos anlände igår med en riktigt nerlastad Volvo full med ufoböcker. Sju stora kartonger med mängder av fransk ufolitteratur som nu kommer att katalogiseras och ingå i AFU:s samlingar. Anders Liljegren och jag, som ägnade eftermiddagen åt att packa upp böckerna, suckade över att vi inte läste franska i skolan istället för tyska. Men ett fint tillskott till arkivet blir det.


Ulrika Dubos, Gunnar Westholm och Anders Liljegren undersöker ufosamlingen från Frankrike

Och hur ska vi nu få plats med den här samlingen undrar en trött men nöjd Anders Liljegren


När vi var klara med uppackningen kom Clas Svahn med ytterligare nio kassar ufomaterial från olika källor: böcker tidskrifter, klipp, korrespondens med mera. Allt ska förstås ordnas och sorteras in på rätt plats i AFU. Inte behöver Anders och jag vara arbetslösa under vår semester.


Anders Liljegren och Clas Svahn går igenom den senaste sändningen ufomaterial från Clas

Tobias Lindgren, en av de ansvariga för UFO-Sveriges rapportcentral, dök också upp. Clas, Tobias och jag for vidare ner till Öknehults kursgård, 12 kilometer nordväst om Kisa i södra Östergötland. Vi undersökte om kursgården kan fungera som ny plats för UFO-Sveriges fältundersökarkurser eftesom Barken Konferens blivit för dyrt. Öknehult var visserligen lite primitivare än lyxiga Barken men samtidigt ganska charmigt och vackert beläget vid Stensjön. Vi kommer sannolikt att köra nästa kurs på Öknehult.


Clas Svahn verkar ganska nöjd efter att ha granskat Öknehults kursgård i Kisa