Friday, December 11, 2009

Trevlig glöggfest

Idag var det dags för AFU:s årliga glöggfest. Det har blivit tradition och antalet deltagare blir fler och fler för varje år. Jag hade förberett med att köpa glögg, saffransbröd och pepparkakor. Tidigt på plats fanns Sven-Olov Svensson, Susanne och Anki Mårdh för att hjälpa till med dukning.


Anki Mårdh förebereder glöggfesten
Det blev som vanligt en trevligt tillställning där sammanlagt tolv pratglada deltagare dök upp så det blev trångt kring bordet. Under två timmar avhandlades bokstavligen allt mellan himmel och jord medan det skålades i glögg och avnjöts kaffe med dopp. Vi enades om att AFU behöver skaffa ett lite smalare konferensbord så att flera personer kan få plats utan att trängas alltför mycket. Det blir till att leta på olika second hand framöver.


Eftersom vi visste att det skulle bli trångt var vi några som började lite i förväg. Fr v Susanne, Håkan Landin, Anki Mårdh, Anders Liljegren, Sven-Olov Svensson

Patrik Carlsson, Tobias Lindgren och jag passade på att vandra över till d-arkivet och biblioteket. Både Patrik och Tobias ville låna hem lite filmer och böcker. Efter diverse letande lyckades vi hitta de eftersökta filmerna. Vilket påminner om att det är dags att försöka få ordning på alla ufofilmer, både spelfilmer och dokumentärer, som nu står i en enda röra. Ännu ett projekt bland hundra andra. Vi skulle kunna vara tjugo heltidsanställda med allt som finns att göra i AFU.


Trångt men mysigt. Fr v Carina Klöfver, Ingrid Collberg, Håkan Landin, Anki Mårdh, Anders Liljegren, Sven-Olov Svensson, Sandra Aronsson

I biblioteket är det bättre ordning och vi lyckades hitta de flesta titlar som Patrik letade efter. För den lässugne kan det vara lite frustrerande att komma ner i AFU:s bibliotek och mötas av cirka elva tusen volymer böcker. Var börja?


Patrik Carlsson (t v) och Tobias Lindgren i AFU:s bibliotek

Efter glöggfesten åkte Tobias och jag till stadsbiblioteket och åt en stadig lunch med slottsstek och potatis. Tobias kommer snart att flytta till Norrköping eftersom han fått fast jobb på Luftfartsverket. Det blir utmärkt att få ännu en aktiv ufolog stationerad i Norrköping. Välkommen till stan Tobias!