Monday, July 23, 2012

Testamente och kärv ekonomi

Den senaste tiden har två personer hört av sig med anledning av att de önskar skriva sitt testamente till förmån för Arkivet för UFO-forskning. Det är vi naturligtvis mycket glada för och jag vill därför passa på att uppmana alla som går i samma tankar att höra av sig till oss. AFU har funnits sedan 1973 och är idag världens största arkiv och bibliotek för ufo, forteana med mera. De senaste årens donationer av böcker och tidskrifter har resulterat i vi numera även har mycket stora samlingar parapsykologi, mystik, folktro etc. På vissa områden är AFU fullt jämförbart med universitetsbibliotekens bestånd.


Med jämna mellanrum funderar vi på framtiden för arkivet. Vi oldboys i AFU-gänget kan väl hoppas på att kunna vara aktiva kanske 20+ år till innan vi lämnar Tellus för vidare färd till andra sfärer. Vår dröm är naturligtvis att AFU skall kunna fortsätta leva och utvecklas även när vi inte finns med. Samlingarna är internationellt unika vilket fler och fler forskare och intresserade upptäcker. Med flera testamenten till AFU finns möjligheten att säkra en ekonomisk bas för framtiden.


Så till ett mera närliggande problem. När jag pratade med Anders Liljegren idag berättade han att vår ekonomi just nu är kärv. Vi har 32.000 på kontot och utgifter på 37.000 som skall betalas vid månadsskiftet. Har du som läser det här möjlighet att hjälpa oss med en extra slant, stor som liten, är vi oerhört tacksamma. Till hösten hoppas vi ekonomin skall stabiliseras men just nu är det en svacka. Vårt plusgirokonto är 49 07 14-3, Arkivet för UFO-forskning. Vill samtidigt passa på att tacka alla som tänker som humanoiden nedan. Den fanns med på baksidan av AFU:s Nyhetsblad nr 11, juli-dec. 1977.