Sunday, October 4, 2009

Styrelsemöte och kräftskiva

Hemma igen efter styrelsemöte och kräftskiva i Mantorp. Av naturliga skäl lite trött och öm i axlarna efter att ha sovit på en tunn madrass på golvet. Men trevligt har det varit även om vi bara var sex deltagare i år. De årliga kräftskivorna i Mantorp har börjat bli tradition inom UFO-Sverige. Stort tack till Tobias Lindgren och Rickard Andersson som är utmärkta kockar. Särskilt tack till Tobias som stod för de superba pajerna.

Årets kräftskiva i Mantorp. Fr.v. Mats Nilsson, Gunnar Karlsson, Tobias Lindgren, Rickard Andersson, Clas Svahn

Lördagen började med att Clas Svahn hämtade upp mig i Norrköping och vi åkte ner till AFU med några kassar material innan vi for vidare mot Mantorp. Regnet stod som spön i backen när vi nere i Mantorp kastade oss in på Frasses för att köpa med oss var sin hamburgare som lunch. Clas hann klämma i sig en räksmörgås som förrätt... Väl framkomna i hyresgästlokalen i Mantorp möttes vi av Tobias och Rickard och där mumsade vi först i oss våra medhavda hamburgare samtidigt som Mats Nilsson och Gunnar Karlsson dök upp.

På styrelsemötet kunde vi notera att antalet prenumeranter på UFO-aktuellt ökar vilket är både glädjande och lite förvånande med tanke på att trenden är den motsatta för våra kollegor i Norge och Danmark. Ett tidskriftssamarbete är därför på gång. Vi diskuterade program och aktiviteter för nästa års riksstämma i Kalmar, vilket sammanfaller med UFO-Sveriges fyrtioårsjubileum. Dessutom planering för fältundersökarkursen i Eskilstuna 24-25 oktober och rapportcentralens arbetsformer.

Clas Svahn kollar så sekreteraren Mats Nilsson uppfattat allt rätt under styrelsemötet
Efter det långa styrelsemötet längtade alla efter en öl vilket snabbt ordnades medan Clas packade upp jättebuntar med kopierade artiklar från nätet som vi alla hjälptes åt att sortera i ämnen. Den som tror att det inte skrivs så mycket om ufo i pressen borde ha varit med och sett dessa jättehögar med klipp och utskrifter från nätet.

Tur att vi fick öl medan vi sorterade alla artiklar. Fr.v. Mats Nilsson (delvis dold), Gunnar Karlsson, Tobias Lindgren, Rickard Andersson, Clas Svahn

Framåt halv åtta var det äntligen dags för pajer och kräftor med tillhörande öl och snaps. Allt naturligtvis kombinerat med skålande, skrönor och vitsar som sällan lämpar sig i mera seriösa sammanhang. Precis som det skall vara.


Gissa vem som åt flest kräftor som vanligt...

Kvällen avslutades med darttävling där mina insatser helst ska glömmas. Framåt två-halvtre slumrade sex käcka gossar efter en lyckad dag.