Tuesday, June 1, 2010

Studiebesök och fotofynd

Trångt men trevligt blev det idag när tretton personer från nyandliga Föreningen Norrljus kom på studiebesök till AFU. Jag bjöd på fika och berättade om arkivet, UFO-Sveriges verksamhet och ufofenomenets olika aspekter. Efter att vi besökt biblioteket stannade några kvar för en vidare pratstund. Medlemmarna är öppna och nyfikna sökare där de flesta även har ett stort intresse för ufo. Några meddelade också att de tänkte börja prenumerera på UFO-Aktuellt.


Innan studiebesöket passade jag på att hämta några foton från Roger Erssons donation. Det visade sig vara intressanta foton som sannolikt berör Hessdalenprojektet på 1980-talet. Skulle vara intressant om någon vet mera om fotot nedan? Jag misstänker att det är taget den 3 juni 1983 då representanter för UFO-Sverige och UFO-Norge träffades i Sälen för att diskutera samarbetet kring Hessdalen.


Har också fått andra delen av Richard Dolans monumentala UFOs & The National Security State, The Cover-Up Exposed 1973-1991. Denna historik kommer sannolikt att räknas till klassiska ufoböckerna och är ett utmärkt referensverk om man vill få en bra sammanfattning av ufohändelser och ufohistoria under en viss tidsperiod. Väntar med spänning på tredje delen.