Sunday, May 9, 2010

Skaraborgare på besök

Skaraborgs UFO-förening under ledning av Tage Bång är en av Sveriges mest aktiva ufo-föreningar. Tillsammans med hustrun Christina har Tage hållit igång föreningen med både föredrag och festliga aktiviteter under flera decennier. Dessutom har de stått för värdskapet när UFO-Sverige haft styrelsemöten och planeringskonferenser i Töreboda. Jag minns fortfarande den goda maten vid planeringskonferensen i Tages och Christinas sommarstuga förra året.

Skaraborgs UFO-förening med Anders Liljegren längst till vänster

Idag var det dags för Skaraborgs UFO-förening att besöka AFU. Tio medlemmar dök upp på arkivet vid 12.30-tiden och undfägnades först med kaffe och dopp som Anders Liljegren och jag ordnat. Diskussionerna gick höga redan vid kaffebordet och det blev många intressanta meningsutbyten innan Anders och jag delade upp gruppen för att guida fem personer var i AFU:s olika lokaler. I tur och ordning visade vi arbetslokal med rapport- och klipparkiv, bibliotek, lokalen för "godsmottagning" samt arkivet med person/föreningshistoria och tidskrifter.

Några föreningsmedlemmar i biblioteket

Det är alltid roligt att få visa arkiven för intresserade samtidigt som jag märker frustrationen hos besökarna över att det finns så mycket att läsa men så begränsat med tid. Den klassiska kommentaren bland bibliotekets cirka elva tusen volymer är, här skulle man kunna stanna i veckor och bara läsa. Flera i föreningen passade också på att köpa min senaste bok och några andra titlar från vår försäljningsavdelning.

Hans Fryenstam passade på att köpa The edge of reality av Allen Hynek och Jacques Vallee

Efter ett par timmars guidning for samtliga ner till restaurang China där vi njöt av en riktigt god måltid och mycket eftersnack. Alltid roligt att träffa gamla ufologer och få visa arkivet. Och ett stort tack till Tage och Christina som generöst bjöd både Anders och mig på middagen.

Anders Liljegren och Hans Fryestam njuter av den goda maten (obs! Anders blundar inte för en gångs skull)