Saturday, November 28, 2009

Styrelsemöte i Järfälla

Nyligen hemkommen från UFO-Sveriges styrelsemöte hemma hos Clas Svahn i Järfälla. Halv nio i morse hämtades jag upp av Tobias Lindgren och Rickard Andersson från Mantorp och vi körde upp till Stockholm i ett riktigt ruggigt höstväder med regn och blåst. Det var onekligen skönt att stiga in i Clas och Annelis ombonade villa.

Mats Nilsson och Clas Svahn i aktion under styrelsemötet


Redan på plats när vi kom var Mats Nilsson och Gunnar Karlsson. Extra roligt var att gamle enköpingsufologen Jörgen Granlie dök upp. Han är numera hemmahörande i Solna och suppleant i styrelsen. Sist (som vanligt...) kom också Håkan Ekstrand men styrelsen förlåter honom alltid för han bullrande charm :-). Irre Bredin kunde tyvärr inte komma på grund av sjukdom.

Håkan Ekstrand visar upp en LP med engelska ufologen Mollie Thompsons ufosånger från 1965. Skivan, som är mycket sällsynt, skall nu digitaliseras. I bakgrunden Tobias Lindgren.


Mötet kunde konstatera att antalet prenumeranter på både UFO-Aktuellt och Rapportnytt sakta men säkert ökar. Lite unikt i dessa nedläggningstider när det gäller tidskrifter. Förhoppningsvis kommer samtryckningen med norska UFO också att ge fler prenumeranter.

Från vänster Mats Nilsson, Håkan Blomqvist, Håkan Ekstrand, Clas Svahn, Jörgen Granlie, Rickard Andersson, Gunnar Karlsson, Tobias Lindgren

För övrigt diskuterades införandet av lokala representanter för UFO-Sverige som komplement till lokalföreningar och undersökningsgrupper. Andra frågor som ventilerades var en uppgradering av utställningen bland annat med tanke på nästa års riksstämma i Kalmar, rapportcentralens arbetsformer samt digitalisering av bilder. Nästa styrelsemöte blir i Ängelholm den 16 januari som kombineras med UFO-Sveriges julfest.Tre glada ufologer: Mats Nilsson, Gunnar Karlsson och Jörgen Granlie

Efter mötet åkte Clas och jag och hämtade pizza till de som stannat kvar. Även om vi under mötet bjöds på gott kaffe, smörgåsar, saffransbulle och pepparkaka så smakade det mycket gott med en rejäl pizza efter dagens möte. Och ett extra tack till Clas och Annelie för den goda whiskyn och ölen som vi som inte körde bil kunde unna oss. Mätta och nöjda efter ett välplanerat och trevligt möte var det så dags att sätta sig i bilen igen för hemfärd mot Norrköping och Mantorp.