Thursday, May 21, 2009

Sven-Olov Svensson 60 år

Igår, den 20 maj, fyllde AFU:s arkivarie Sven-Olov Svensson 60 år. Det måste naturligtvis firas och AFU-gänget samlades vid sextiden utanför Pappa Grappa Pizzeria på Gamla Rådstugugatan i Norrköping. När samtliga åtta anmälda dykt upp bokade vi oss för att avnjuta vedugnspizza med tillhörande rött eller vitt vin.

Fr v Barbro Gustavsson, Anders Liljegren, Rikard Andersson, Sven-Olov Svensson, Ingrid Collberg, Lisbeth Kylén (Anki Mårdh råkade hamna utanför bilden)

Barbro Gustavsson, Ingrid Collberg och Sven-Olov Svensson njuter av den goda maten

Pizzan smakade utmärkt och vi skålade för Sven-Olov och önskade honom många aktiva år till på AFU. Barbro Gustavsson hade genom egen firma tillverkat en t-shirt med passande text som tillsammans med en blomma och middagen blev vår present till Sven-Olov.

Who let the aliens out står det på Sven-Olovs t-shirt


Sven-Olov är verkligen den trogne arbetaren i vingården. 1987 sade han upp sig från sin dåvarande arbetsplats i Norrköping och började istället arbeta ideellt för AFU. Sedan dess finns han alltid på plats, sommar som vinter. Det är mycket tack vare Sven-Olov som vi under alla år kunnat hålla igång låneverksamheten för att inte tala om allt sorteringsarbete av tidskrifter, böcker med mera som han träget tagit sig an. Det är tur för svensk ufoforskning att det finns idealister som Sven-Olov.

Efter den goda middagen samlades gänget hemma hos mig för en riktig nostalgitripp. Vi bänkade oss kring min dator där jag har scannat in de flesta bilder som rör AFU:s historia sedan tidigt 1970-tal. Det blev många glada skratt och kommentarer om hur unga vi var på den tiden. Och vi blev också påminda om allt arbete som lagts ner på arkivet under åren. Vid halvtiotiden var det så dags att bryta upp efter en trivsam kväll som alla var nöjda med. Och slutligen passar jag på att framföra ett stort tack till Sven-Olov för det fina arbete han lägger ner på AFU.